Pasaules mūzika

“JUUK”. FOLKROKS UN ARMĒŅU BALĀDES

Koncertsērija “PERSONĪGI”

Liepājas koncertzālē kamersērijā gaidāma intīma mūsdienu tautas mūzikas pēcpusdiena, kurā skanēs folkroka grupas “Juuk” autormūzika un armēņu priestera un komponista Komitasa balādes.

Koncertā dzirdēsim grupas komponistu Sniedzes Prauliņas, Edgara Šubrovska un Oskara Jansona kompozīcijas ar savu un dažādu latviešu un lietuviešu dzejnieku tekstiem. Īpašs pārsteigums klausītājiem būs pirmatskaņojums – armēņu priestera, muzikologa un komponista Sogomona Sogomonjana (1869–1935) jeb Komitasa balādes. Komitass tiek uzskatīts par armēņu nacionālās mūzikas skolas pamatlicēju un etnomuzikoloģijas pionieri. Viņš attīstīja armēņu mūzikas tradīciju un kolekcionēja un sakārtoja vairāk nekā 3000 armēņu tautas dziesmu un vadīja korus Eiropā.

Koncertā “Juuk” atskaņos Komitasa balādes latviešu valodā, uz skatuves aicinot Latvijā dzīvojošo armēņu aktrisi un dziedātāju Asmiku Bagojanu. Lai arī Komitasa vārds un daiļrade ir pazīstami visā pasaulē, Latvijā viņa mūzika nav tikusi nedz bieži atskaņota, nedz tulkota latviešu valodā. Grupa “Juuk” šo armēņu mantojumu ir aranžējuši elektriskajām un akustiskajām ģitārām, bandžo, flautai, vijolei un sitaminstrumentiem.

Koncertā “Juuk” sastāvā uzstāsies: Edgars Šubrovskis, Sniedze Prauliņa, Oskars Jansons, Rasa Pole, Ričards Dauksts un Nick Moss Rogers.

Tumšās folkmūzikas grupa “Juuk” izpilda pašu sacerētu mūziku un reizēm arī pa kādai dziesmai no latviešu pagrīdes un tradicionālās folkmūzikas scēnas. Grupas 2019. gadā publicētais debijas albums “Indulgenču tirgotāji” tika nominēts Austras balvai un Zelta Mikrofonam kategorijā “Labākais alternatīvās vai indie mūzikas albums”. 2021. gadā, kombinējot akadēmisko, folka un roka skanējumu, izdots albums pieaugušiem bērniem “Sikspārņi”. Jaunākais grupas albums “Muļķa stabule”, kas izdots 2023. gadā, saņēmis Zelta Mikrofona balvu kā labākais indie vai alternatīvās mūzikas albums.

Piedalās:
Grupa “Juuk”
Asmika Bagojana (Hasmik Bagoyana), balss

Raksturīgi “Lielā dzintara” koncertsērijai “Personīgi” – pēc koncerta 2. stāva galerijā iespēja tikties ar mūziķiem neformālā gaisotnē, lai aprunātos par viņu radošo ceļu, iedvesmas avotiem un izaicinājumiem.

Norises vieta: Kamerzāle
Norises ilgums:
Organizē: Lielais dzintars
Atbalsta: Liepājas pašvaldība un Valsts Kultūrkapitāla fonds

Biļetes: no 10,00 eiro
Pasākumam tuvojoties, biļešu cena var tikt mainīta.

Pasākums paredzēts pieaugušo auditorijai. Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušajiem, bērni līdz 5 gadu vecumam var netikt ielaisti.

Atlaides:
Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
Goda ģimenes apliecības (“3+ Ģimenes kartes”) vai LT (“Šeimos kortelė”), vai EST (“Perekaart”) īpašniekiem – 25%

NB: apmeklējot koncertu, apmeklētājam jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments.

Grupu biļetes:
10–30 personas – 20%
30 un vairāk personas – 25%

Koncertzāle "Lielais Dzintars",
Radio iela 8, Liepāja, LV - 3401
Svētdiena,
27. oktobris, 15:00
Novērtē: