Laikmetīgā mūzika

JĀNIS ŠIPKĒVICS UN REINIS ZARIŅŠ. BALTIE AKORDI

Koncertsērija “PERSONĪGI”

Divi no savas paaudzes spilgtākajiem mūziķiem – daudzpusīgais valdzinošās balss īpašnieks Jānis Šipkēvics un pārdomāto interpretāciju meistarpianists Reinis Zariņš klausītājiem veltīs koncertprogrammu, kuras centrā ir mūsdienu latviešu komponistu darbi. Izvēlētā mūzika savā skanējumā silti apkamps, radīs vietu poētiskam priekam un patvērumam.

Programmas pamatu veido vairākkārtējā Lielās mūzikas balvas laureāta Andra Dzenīša apjomīgais cikls “Baltas dziesmas” ar Aleksandras Lines tekstiem. Aizsākts pandēmijas ēnā un pabeigts laikā, kad netālu no mums dzīve rit nežēlīgas trauksmes apstākļos, šis darbs tapis kā “vajadzība pēc mierinošas, patvērumu sniedzošas mūzikas, kas līdzinātos siltam, ļoti tuvi personiskam apskāvienam. Mūzika un vārdi te runā un stāsta par labo mums apkārt, pozitīvajām un apbrīnojamajām cilvēcīgajām īpašībām – patiesību, mīlestību, drosmi, atklātību, godīgumu, taisnību, cieņu, uzupurēšanos, klātbūtni, mierinājumu. Bez sakāpinājuma, bez dramatisma, ļaujot klausītājam sajusties tādā kā garīgā patvērumā, iekļāvumā.” Pateicoties tieši šim skaņdarbam, aizvadītajā gadā uz skatuves pirmoreiz kopā muzicēja Jānis Šipkēvics un Reinis Zariņš.

Bendžamina Britena “Otrā kantikla” lasījumā viņiem pievienosies arī Mārtiņš Klišāns, lai kopīgi mūzikā stāstītu par Ābrahama skaisto paļāvību Dieva priekšā. Programmu kuplinās arī Krista Auznieka poētiskais klavierdarbs “Carmine” un lappuses no Šipkēvica daiļrades.

Programmā: Bendžamins Britens, Andris Dzenītis, Jānis Šipkēvics, Krists Auznieks

Piedalās:
Jānis Šipkēvics, balss
Mārtiņš Klišāns, balss
Reinis Zariņš, klavieres

Raksturīgi “Lielā dzintara” koncertsērijai “Personīgi” – pēc koncerta 2. stāva galerijā iespēja tikties ar mūziķiem neformālā gaisotnē, lai aprunātos par viņu radošo ceļu, iedvesmas avotiem un izaicinājumiem.

Norises vieta: Kamerzāle

Norises ilgums: koncerts divās daļās, aptuveni 1 stunda un 40 minūtes

Organizē: Lielais dzintars

Atbalsta: Liepājas pašvaldība un Valsts Kultūrkapitāla fonds

Biļetes: no 15,00 eiro
Pasākumam tuvojoties, biļešu cena var tikt mainīta.

Pasākums paredzēts pieaugušo auditorijai. Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušajiem, bērni līdz 5 gadu vecumam var netikt ielaisti.

Atlaides:
Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem – 25%
Personām ar I un II grupas invaliditāti, kā arī viņu pavadoņiem – 50%
Goda ģimenes apliecības (“3+ Ģimenes kartes”) vai LT (“Šeimos kortelė”), vai EST (“Perekaart”) īpašniekiem – 25%

NB: apmeklējot koncertu, apmeklētājam jāuzrāda atlaidi apliecinošs dokuments.

Grupu biļetes:
10–30 personas – 20%
30 un vairāk personas – 25%

Koncertzāle "Lielais Dzintars",
Radio iela 8, Liepāja, LV - 3401
Svētdiena,
24. novembris, 15:00
Novērtē: