Izstāžu aktuālās ekspozīcijas

Jaunmoku pilī skatāma Latvijas medību trofeju izstāde “Jaunmokas 2024”

Jaunmoku pils Kolonnu zālē no 13. aprīļa līdz 18. maijam skatāma Latvijas medību trofeju izstāde “Jaunmokas 2024”, kurā izstādītas 66 zelta medaļai atbilstošas staltbriežu trofejas, galvaskausi, izbāzeņi un citi eksponāti.

Izstādē skatāmas vairāk nekā 500 trofejas – visvairāk pārstāvēti staltbriežu ragi. Apskatāmi arī aļņu un stirnāžu ragi, meža kuiļu ilkņi, bebru un plēsēju galvaskausi, mežacūku, stirnu, zaķu, āpšu, putnu un citi izbāzeņi. Izstādē var apskatīt arī dabas fotogrāfa Andra Eglīša un Ivara Freimaņa fotogrāfijas, kurās redzami dzīvnieki to dabiskajā vidē.

Pirms izstādes atklāšanas notikusi trofeju vērtēšana. Trofejas, kuras sasniedz noteiktu punktu skaitu vērtējumā, iegūst medaļas. Izstādē var apskatīt 66 zelta medaļai atbilstošas staltbriežu trofejas, 12 zelta medaļai atbilstošas stirnu trofejas, 11 zelta medaļai atbilstoši ilkņi un 7 sudraba medaļai atbilstošas aļņu ragu trofejas.

Valsts mēroga Latvijas medību trofeju izstāde tiek rīkota reizi 3 gados un tradicionāli tā norisinās Jaunmoku pils Kolonnu zālē. Izstādē piedalās mednieki no visas Latvijas ar Latvijas savvaļā 2021./2022.; 2022./2023. un 2023./2024. gada medību sezonās iegūtām medību trofejām. 

Izstāde tiek rīkota, lai informētu un izglītotu sabiedrību par medībām kā ekoloģiski un saimnieciski nepieciešanu nodarbošanos savvaļas medījamo dzīvnieku populāciju skaita regulēšanai. Tāpat izstāde ļauj iegūt un apkopot datus par Latvijas medījamo dzīvnieku populāciju kvalitāti. Vienlaikus šī ir iespēja popularizēt selektīvas medības kā paņēmienu augstvērtīgu medību trofeju iegūšanai.

Paralēli iespējams apmeklēt arī Jaunmoku pils muzeju, kurā apskatāmas vairākas jaunas izstādes – monētu un naudas zīmju kolekcija “Maksā ragā”, ornitoloģes un fotogrāfes Ēvas Krēslas izstāde “Ar un par putniem”, mākslinieces Anda_abstract gleznu izstāde “BŪT MEŽĀ”, kā arī medību piederumu izstāde.

Trofeju izstādi var apskatīt katru dienu no plkst. 10.00 līdz 18.00. Ieejas biļetes pieejamas www.jaunmokupils.lv un Jaunmoku pils Informācijas centrā.

Medību trofeju izsādes ieejas maksa pieaugušajiem 5 EUR; skolēniem, pensionāriem, II un III grupas invalīdiem 2 EUR; ģimenei (2+2, 1+3) 10 EUR. Biļetes var iegādāties šeit

Jaunmoku pils muzeja apmeklējuma un Latvijas medību trofeju izstādes “Jaunmokas 2024” ieejas maksa pieaugušajiem 8 EUR; skolēniem, pensionāriem, II un III grupas invalīdiem 4 EUR; ģimenei (2+2, 1+3) 18 EUR.

Bezmaksas ieejas biļete pirmsskolas vecuma bērniem, I grupas invalīdiem un personām, kurām piemērota bezmaksas ieeja Jaunmoku pils muzejā.

Tiekamies Jaunmoku pilī!

No:

31.03.2024 10:00

Līdz:

18.05.2024
Novērtē: