Izstāžu aktuālās ekspozīcijas

Ināras Cines Gleznu izstāde

Ināra Cine ir bijusī balvēniete ar jaunības uzvārdu Puka. Viņai ir dažādi vaļasprieki. Apguvusi kādu nodarbi, viņa atkal grib iemācīties ko jaunu.
Bērnībā izzinātā zīmēšanas un krāsu pasaule skolas laikā ļāva piedalīties vairākos konkursos. Arī strādājot Balvu Lauksaimniecības pārvaldē bieži vien nācies ņemt rokā otu un veikt dažādus noformēšanas darbus, veidot plakātus. Ināra ir pamanīta un aicināta apgleznot iekštelpu sienu bērnudārzā. Veicot dažādus darbus, Ināra sapratusi, ka prot un var. Un kāpēc gan nepavadīt savu brīvo laiku gleznojot! Gleznošanu var mazliet pielīdzināt meditācijai, tā iegūstot mieru un prieka sajūtu, laiku var veltīt sev, nesteidzīgi būt klusumā.
Inārai patīk puķes un ūdeņi. Ziedu gleznošana piestāvot sievietēm. Viņa piedalījusies pieaugušo apmācībās Alūksnes Mākslas skolā. Šobrīd Ināra izdomā pati savus sižetus, mācās un daudz vēro. Šajā Izstādē var apskatīt gleznotās apburošu ziedu buķetes, jūras ainavas, maigus un sapņainus sievietes tēlus pie jūras. Te nav jēdzienu “pareizi” un “nepareizi”, viņa mācās un glezno savās sajūtās.

Balvu Kultūras un atpūtas centrs,
Brīvības iela 61, Balvi, LV-4501

No:

15.04.2024

Līdz:

15.05.2024